Leroy over Brussel: ''Met vijf topstadions zouden we dit probleem niet hebben''

Leroy over Brussel: ''Met vijf topstadions zouden we dit probleem niet hebben''

16-11-2023 07:35 Laatste update: 07:40
23

De oefenwedstrijd tussen de Rode Duivels en Servië vond plaats in Leuven in plaats van Brussel. Door hevige regenval kon het duel namelijk niet in Brussel worden gespeeld. CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), Manu Leroy, beschouwt de situatie en kijkt naar een oplossing voor de toekomst.

Leroy gaf aan dat het hebben van meer opties een oplossing was geweest.''Maar met vijf absolute topstadions in ons land zouden we dit probleem ook niet hebben'', vertelde Leroy aan Het Nieuwsblad.

De CEO van de KBVB verklaar zich nader. ''Als we meerdere goeie stadions hebben, zouden we met de nationale ploeg een soort ronde van België kunnen houden en telkens op een andere locatie gaan spelen, zei Leroy.

Er wordt ook gekeken naar het opknappen van het Koning Boudewijnstadion. ''We zijn zoals gezegd in gesprek met de stad Brussel om te analyseren hoe we het Koning Boudewijnstadion de komende jaren kunnen moderniseren, zodat het kan wedijveren met de moderne voetbaltempels die onze clubs willen bouwen. Het geld om daaraan te beginnen ligt klaar, hopelijk kunnen de clubs er ook snel aan beginnen'', aldus Leroy.

Na het oefenduel tegen Servië van woensdagavond, spelen de Rode Duivels aanstaande zondag tegen Azerbeidzjan voor de EK-kwalificatie. De Rode Duivels zijn echter al geplaatst voor het eindtoernooi in Duitsland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.