Roma ontvangt open sollicitatie van clubicoon: 'Wil technisch directeur worden'

Roma ontvangt open sollicitatie van clubicoon: 'Wil technisch directeur worden'

15-11-2023 23:46 Laatste update: 23:46
2

Francesco Totti zou graag als technisch directeur van AS Roma aan de slag gaan. Dat geeft de clublegende toe in een gesprek met oud-teamgenoot Hidetoshi Nakata.

Bij het Italiaanse DAZN gingen de twee met elkaar in gesprek. Totti geeft aan graag bij AS Roma te willen werken. "Ik zou graag een rol spelen, naast het team. Het hangt ervan af, maar ik denk als technisch directeur. Wij, als oud-voetballers, zijn mensen die dicht bij het veld moeten staan."

Een samenwerking met de huidige trainer van AS Roma, José Mourinho, ziet hij wel zitten, ondanks dat het niet zo goed gaat met Roma, dat zevende staat in de competitie. "We hebben geluk dat hij bij ons werkt, en dat is Roma. Je transformeert in een oogwenk van een keizer naar nietsnut. Maar hij heeft ons een Europe prijs bezorgd, dat was geweldig om te ervaren. Onbeschrijflijk zelfs." 

Ook blikt Totti terug op zijn loyaliteit aan AS Roma. De aanvaller stond zijn hele carriere onder contract bij de Italiaanse club. "In 2004 had ik naar Real Madrid kunnen gaan, maar gelukkig ben ik gebleven. Op deze manier voelde het juist. Voor de liefde van de fans, voor mij, voor het team. Ze hebben me moeten laten stoppen, anders zou ik nu nog steeds voor Roma spelen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.