'Project' Girona nog steeds bovenaan in La Liga: 'Daarmee verrassen we'

'Project' Girona nog steeds bovenaan in La Liga: 'Daarmee verrassen we'

15-11-2023 22:54 Laatste update: 23:18
1

Na dertien wedstrijden in La Liga staat Girona bovenaan de ranglijst. Daley Blind, die eerder in verband werd gebracht met Royal Antwerp FC, geniet met volle teugen van de sterke periode die hij met Girona in Spanje doormaakt.

De stap naar Spanje bevalt Blind enorm goed, geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "De stap naar Girona verrijkt mijn leven, als voetballer en als mens. Je leert niet alleen een nieuwe manier van spelen, je leert ook nieuwe mensen kennen en een nieuwe taal." Volgens Blind vallen de 'puzzelstukjes' in Girona mooi in elkaar. 

"Sportief is Girona een goed project, met goede mensen erachter", doelt Blind op de speelstijl en de selectie van zijn club. "Daarmee verrassen we. Het zou mooi zijn als we dat kunnen blijven doen. Of Girona landskampioen kan worden? Aan dat soort uitspraken wil Blind zich niet wagen. "De eerste doelstelling was niet degraderen. Nu is dat het halen van Europees voetbal. Natuurlijk willen we zo lang mogelijk bovenin meedoen, maar we moeten realistisch blijven. In de groep leeft heel sterk dat we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We willen onszelf geen onnodige druk opleggen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.