'Arnesen (ex-RSC Anderlecht) en Mislintat duiken op in fraudeonderzoek Chelsea'

'Arnesen (ex-RSC Anderlecht) en Mislintat duiken op in fraudeonderzoek Chelsea'

15-11-2023 19:00
2

De naam van PSV-commissaris Frank Arnesen (ex-RSC Anderlecht) is opgedoken in een grootschalig betalingsonderzoek van The Guardian. In het uitgebreide onderzoek bekijkt de Engelse krant de manier waarop Roman Abramovich het succes van Chelsea heeft gefinancierd en of dit wel volgens de regels was. Hier komt ook een betaling aan Arnesen in voorbij.

Arnesen zou een bedrag van 287.000 euro hebben gekregen van Chelsea, maar dat bedrag kwam op zijn rekening via een bedrijf dat los stond van The Blues. Volgens de Engelse krant is dit één van de manieren waarop Abramovich de regels omzeilde in zijn tijd bij de Londense club. Inmiddels heeft hij de club verkocht, maar er lopen nog altijd onderzoeken naar hoe hij de club heeft gefinancierd. Ook Vitesse zou eerder al genoemd zijn en geld hebben ontvangen van de Russische oliebaas.

In een reactie aan de Engelse krant, heeft Arnesen laten weten dat hij zich van geen kwaad bewust is. "Normaal gesproken had ik verwacht dat deze discretionaire bonus via Chelsea zou lopen en niet via een ander bedrijf. Ik was me in ieder geval niet bewust dat hiermee de regels werden overtreden en ik heb het bedrag dan ook normaal aangegeven bij de belastingdienst."

Het onderzoek besteedt ook aandacht aan de betrokkenheid van Vlado Lemic. De zaakwaarnemer zou niet te verklaren extra bedragen hebben gekregen bij een aantal deals tussen 2005 en 2012. Hierbij zat onder andere de transfer van Arjen Robben naar Chelsea. De naam van Lemic is geen onbekende, want zijn naam werd ook genoemd in het onderzoek naar Sven Mislintat bij Ajax. Lemic bracht onder andere Benjamin Tahirovic naar de Amsterdammers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.