Chelsea moet vrezen: Onderzoek stoot op een aantal verdachte betalingen

Chelsea moet vrezen: Onderzoek stoot op een aantal verdachte betalingen

15 november - 12:43
8

The Guardian heeft een grootschalig betalingsonderzoek uitgevoerd op Chelsea. In het uitgebreide onderzoek bekijkt de Engelse krant de manier waarop Roman Abramovich het succes van Chelsea heeft gefinancierd en of dit wel volgens de regels was.

Volgens de Engelse krant heeft Abramovich op meerdere manieren de regels omzeild in zijn tijd bij de Londense club. Inmiddels heeft hij de club verkocht, maar er lopen nog altijd onderzoeken naar hoe hij de club heeft gefinancierd.

Experts menen dat de transacties ertoe zouden kunnen leiden dat de Premier League straffen oplegt aan Chelsea, zoals het aftrekken van punten. De dossiers onthullen een reeks betalingen ter waarde van tientallen miljoenen ponden over een periode van tien jaar. De transacties in kwestie lijken in het voordeel van Chelsea te zijn geweest, wat vragen oproept of ze wel werden opgegeven in de rekeningen die werden ingediend bij de bestuursorganen van het voetbal.

Het onderzoek besteedt ook aandacht aan de betrokkenheid van Vlado Lemic. De zaakwaarnemer zou niet te verklaren extra bedragen hebben gekregen bij een aantal deals tussen 2005 en 2012. Hierbij zat onder andere de transfer van Arjen Robben naar Chelsea. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.