Joos oppert voor het vertrouwde duo bij De Rode Duivels op EK: “Lijkt mij eerlijk”

Joos oppert voor het vertrouwde duo bij De Rode Duivels op EK: “Lijkt mij eerlijk”

15-11-2023 15:34
39

Filip Joos denkt te weten wie er bij De Rode Duivels centraal in de verdediging zullen staan op het EK 2024 in Duitsland. Joos zag dat Jorne Spileers van Club Brugge mocht meetrainen bij De Rode Duivels, maar volgens Joos gaat bondscoach Domenico Tedesco toch Toby Alderweireld, de aanvoerder van Royal Antwerp FC, terughalen.

Joos deelde zijn ingeving over Alderweireld bij De Rode Duivels in de podcast 90 minutes. “Ik denk dat Toby Alderweireld op het EK aan de aftrap staat. De signalen zijn er. Alderweireld wil heel graag. En ik denk dat mocht Courtois Tedesco worden aangewreven - wat ik trouwens niet correct vind - de terugkeer van Alderweireld een ideaal medicijn zou zijn”, citeert Sporza Joos.

Joos is overtuigd dat het welbekende duo Jan Vertonghen en Alderweireld er zullen staan voor De Rode Duivels. “Ik geloof weer in Alderweireld centraal naast Vertonghen. Op het WK waren ze goed. En die laatste haalt nu écht weer niveau. En je mag ook die pass van Alderweireld niet vergeten”, vertelt een overtuigde Joos.

Joos sluit af door te delen dat Alderweireld het met Antwerp ook op Champions League niveau weer heeft laten zien. “Omdat het mij ook eerlijk lijkt. In de Champions League-wedstrijden, die zeer moeilijk zijn, kan je niet zeggen dat hij het niet meer kan”, besluit Joos.