'T1 Gallardo zwicht voor enorm voorstel van Al Ittihad, de club van Benzema'

'T1 Gallardo zwicht voor enorm voorstel van Al Ittihad, de club van Benzema'

15 november - 15:20
2

Marcelo Gallardo moet de nieuwe trainer worden van Karim Benzema bij Al Ittihad. De 47-jarige Argentijn voert vergevorderde onderhandelingen met de Saudische club, melden onder meer TyC Sports en Fabrizio Romano.

Al Ittihad zette onlangs Nuno Espirito Santo op straat, omdat de Portugees niet door één deur kon met sterspeler Benzema. Sindsdien werden diverse namen aan de kapitaalkrachtige club gelinkt, waaronder Paulo Maldini. De keuze leek uiteindelijk op Julen Lopetegui te vallen, maar de voormalig coach van Spanje, Real Madrid en Sevilla bedankte voor de eer. Hij wil na Wolverhampton Wanderers graag bij een nieuwe Premier League-club aan de slag.

Al Ittihad schakelde door en benaderde Gallardo met een 'enorm voorstel'. Daar lijkt de voormalig River Plate-trainer voor te zwichten. In Saudi-Arabië ligt een contract voor anderhalf jaar voor hem klaar. Na het vertrek van Alfred Schreuder in januari zou Gallardo nog gepolst zijn door Ajax, maar de Amsterdammers kregen nul op het rekest. Volgens Spaanse media had hij in september ook geen trek in Villarreal.

Gallardo reeg tussen 2014 en 2022 de successen aaneen bij River Plate. Met de Argentijnse topclub veroverde de tacticus in acht jaar tijd liefst veertien prijzen.