Rode Duivels tegen Servië zonder publiek, “Grote politiemacht op trommelen”

Rode Duivels tegen Servië zonder publiek, “Grote politiemacht op trommelen”

15-11-2023 15:06
1

De Rode Duivels spelen op woensdagavond een vriendschappelijke interland tegen Servië in het stadion van OH Leuven. De match wordt gespeeld zonder publiek, Gilles De Bilde geeft uitleg waarom de burgemeester van Leuven deze beslissing heeft genomen.

Het is een veiligheidskwestie waarom de match tussen De Rode Duivels en Servië zonder publiek wordt gespeeld legt De Bilde uit. “Dat is een veiligheidskwestie. Het is moeilijk voor de burgemeester van Leuven om hier, na gisteravond laat dat nieuws gehoord te hebben dat de wedstrijd in de Heizel niet door zou gaan, om dan zo’n grote politiemacht op te trommelen. En te zorgen dat alles hier dan in goede banen verloopt. Dat de mensen veilig naar het stadion kunnen en alles eromheen, het verkeer en zo verder”, vertelt De Bilde aan Het Laatste Nieuws.

De Bilde geeft aan dat hij het ook uitzonderlijk vindt dat De Rode Duivels het tegen Servië gaan opnemen in een vriendschappelijke interland zonder thuispubliek. “Het is een beetje vreemd natuurlijk hé, het zal waarschijnlijk een federaal en een Vlaamse kwestie zijn. Je zou denken breng de politiemacht over naar hier, maar dat is dus niet mogelijk en vandaar dat de wedstrijd in een leeg stadion zal plaatsvinden”, besluit De Bilde.