EK 2024 introduceert bal met doellijntechnologie voor toernooi van Duivels

EK 2024 introduceert bal met doellijntechnologie voor toernooi van Duivels

15-11-2023 11:36 Laatste update: 20:35
1

De organisatie van het EK 2024 heeft de bal voor het toernooi in Duitsland gepresenteerd. Met de bal genaamd Fussballliebe gaan de Rode Duivels aan de slag op het eindtoernooi. In de bal zit een speciale vorm van doellijntechnologie verwerkt. 

Adidas is volgend jaar de officiële sponsor van de bal en er is dus een extra staaltje technologie toegevoegd. Fussballliebe beschikt over Connected Ball Technology. Dit is een vorm van technologie, waarbij de VAR via de bal informatie krijgt of deze volledig over de lijn is of niet bij een mogelijk doelpunt. Hierdoor wordt de doellijntechnologie tijdens het EK nog secuurder gevolgd.

Voor de organisatie van het EK was ook het milieu een belangrijk aspect. Zo is de bal gemaakt van recyclebaar materiaal en is de inkt die erop staat op waterbasis. Fussballiebe is gemaakt van duurzame materialen en bevat lagen van maïsvezels, suikerriet, houtpulp en rubber.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.