‘Spileers bij Rode Duivels, De Winter met breuk, en duo niet fit’

‘Spileers bij Rode Duivels, De Winter met breuk, en duo niet fit’

15-11-2023 11:16
3

Voor Jorne Spileers zal het ongetwijfeld een schitterende ervaring zijn om met de Rode Duivels mee te trainen. Een glimlach op het trainingsveld. Maar dat is niet het enige verhaal van deze internationale break. Het Laatste Nieuws vat samen. 

Ook Koni De Winter had er normaal bij geweest. De beloftevolle centrale verdediger zat in de plannen van Tedesco tegen Servië en Azerbeidzjan, maar zal er nu toch niet zijn. De Winter brak afgelopen vrijdag zijn neus in het duel met Verona. De jonge Belg moet geopereerd worden en kan dus onmogelijk meespelen. Spileers is uiteraard het alternatief. 

Ook Alexis Saelemaekers en Amadou Onana zullen niet meespelen tegen Servië. Beide Rode Duivels worden onvoldoende fit gerekend en en zullen dus ook niet op de bank plaatsnemen. Volgens Het Laatste Nieuws kan Saelemaekers zondag tegen Azerbeidzjan wel minuten maken. “We moeten onze verantwoordelijkheid opnemen naar zowel de spelers als de clubs. Het minste risico is genoeg om geen risico te nemen. Ik ben zo'n coach. Het is ook een signaal naar de andere jongens”, klinkt het bij Tedesco. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.