UPDATE: 'Eerste signalen over grasmat op de Heizel zijn allerminst goed'

UPDATE: 'Eerste signalen over grasmat op de Heizel zijn allerminst goed'

14-11-2023 19:19 Laatste update: 22:58
6

Door de hevige regen is het nog maar de vraag of de vriendschappelijke interland tussen De Rode Duivels en Servië door kan gaan in het Koning Boudewijnstadion. Door de vele regen ligt het veld op de Heizer er slecht en drassig bij, deelt Het Laatste Nieuws.

De vraag wordt vervolgens gesteld of de match tussen De Rode Duivels en Servië wel door kan en moet gaan. Zowel De Rode Duivels als Servië spelen zondag een belangrijkere match. Naast de mogelijkheid om de oefeninterland niet door te laten gaan, is er ook de mogelijkheid om uit te wijken naar een ander stadion zoals Den Dreef in Leuven.

Marian Alexandru Barbu, de Roemeense scheidsrechter, en zijn assistenten voeren maandagavond een keuring uit van het veld. “Indien zij oordelen dat het veld niet bespeelbaar is, zal de KBVB samen met de veiligheidsdiensten een alternatief zoeken”, aldus de Belgische Voetbalbond.

Naast het weer heeft de grasmat in het Koning Boudewijnstadion ook nog geleden onder de Challenger Pro League-match van afgelopen zaterdag. De RSCA Futures en KMSK Deinze namen het tegen elkaar op in het Koning Boudewijnstadion. Door deze match heeft de grasmat het extra zwaar te verduren gekregen.

Update 14/11: De aangeduide scheidsrechters hebben dinsdagavond een controle uitgevoerd op de grasmat van het Koning Boudewijnstadion. Volgens wat Sporza heeft opgevangen, 'zijn de eerste signalen allerminst goed'. Het ziet er dus naar uit dat het terrein ook woensdagavond onbespeelbaar zal zijn. OH Leuven zou Den Dreef alvast naar voren geschoven hebben om in te springen als noodoplossing.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.