Openda over Lukaku: ‘Ik heb snelheid, hij heeft grootte en balvastheid’

Openda over Lukaku: ‘Ik heb snelheid, hij heeft grootte en balvastheid’

14-11-2023 17:01 Laatste update: 17:03
2

Loïs Openda doet het schitterend bij RB Leipzig. De Rode Duivel scoorde er al elf doelpunten en gaf al twee assists in achttien wedstrijden. De spits van de Duitse club heeft zijn plekje bij de nationale ploeg dan ook dik verdiend. 

Openda ziet uiteraard ook dat er nog een kaliber voorin loopt bij de ploeg van Domenico Tedesco. Romelu Lukaku mag dan wel niet in zijn topvorm verkeren, toch blijft hij een vaste waarde voor de Duivels. Volgens Openda hoeft dit echter geen probleem te vormen. Hij vindt dat hij Lukaku aanvult.

"Ik heb mijn snelheid, hij heeft zijn grootte en weet hoe hij de bal moet houden”, aldus Openda geciteerd door RTBF. "Ik begon met Romelu Lukaku in Oostenrijk. Het was niet de slechtste wedstrijd, ik denk dat het gewoon onze eerste wedstrijd samen was. Ik hoop dat er meer komen. Onze speelstijlen kunnen samengaan.

"Ik denk dat mijn status bij de nationale ploeg steeds groter wordt. Mijn aanwezigheid hier aan de vooravond van de wedstrijd betekent niets, ik weet niet of ik zal starten. Ik ben hier alleen om vragen te beantwoorden”, besluit Openda. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.