OFFICIEEL: Fabregas is coach van Como in de Serie B

OFFICIEEL: Fabregas heeft eerste job als coach binnen in de Serie B

13 november 2023 om 11:43

Cesc Fabregas is de nieuwe trainer van het Italiaanse Como. Dat heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen. Voor de Spanjaard is het zijn eerste klus als hoofdtrainer nadat hij afgelopen zomer stopte met voetballen.

Het gaat tot nu toe wel om een interim-periode, maar bij goede prestaties kan Fabregas ook langer bij de club blijven. Woensdag leidt de Spanjaard zijn eerste training aan het schilderachtige Comomeer. Coach Moreno Longo moest daardoor wel het veld ruimen. Como staat op dit moment zesde in de Italiaanse Serie B. Oud-NEC’er Cas Odenthal staat onder contract bij de Italianen.

Voorzitter Mirwan Suwarso heeft uitleg gegeven waarom Longo ondanks de relatief goede prestaties ontslagen is. "We willen als club een nieuwe weg inslaan. We willen meer entertainment en spanning bieden aan de fans van Como in Italië en buiten de landsgrenzen. We hopen een nieuwe hoofdcoach te vinden in de toekomst, maar vertrouwen ook in Fabregas. We bedanken iedereen voor hun steun en loyaliteit."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.