Vandenbempt: ‘Aanpak van Anderlecht teleurstelling in topper met Gent’

Vandenbempt: ‘Aanpak van Anderlecht teleurstelling in topper met Gent’

13-11-2023 10:27 Laatste update: 10:29
29

KAA Gent en RSC Anderlecht speelden zondag 1-1 gelijk in de topper van de veertiende speeldag. Na afloop van de partij was Gent-coach Hein Vanhaezebrouck teleurgesteld. Volgens de T1 was zijn ploeg veruit het dominantst. 

De teleurstelling had ook Peter Vandenbempt opgemerkt. De analist erkent dit in zijn wekelijkse analyse voor Sporza. Heel hooggespannen verwachtingen en een grote teleurstelling. ‘Gent kon ondanks het balbezit en overwicht nauwelijks aan kansen komen’, schrijft Vandenbempt. 

Vandenbempt leek het toch jammer te vinden dat Anderlecht misschien in mindere mate van haar eigen kracht uit ging. ‘Riemer vertelde dat hij voor die aanpak koos door de lastige week die Anderlecht beleefde. Met name door de fitheid van Jan Vertonghen en Thorgan Hazard. Dat vind ik toch een magere uitleg’, schrijft de analist verder. 

‘De aanpak van Anderlecht in deze topper was een teleurstelling voor mij na de mooie progressie die paars-wit de afgelopen weken voetballend had gemaakt’, lezen we verder. ‘Het getuigt van weinig vertrouwen vanwege de trainer om buitenshuis mee te kunnen voetballen in een topper.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.