Tissoudali over dragen Palestijnse band: ''Ik wilde niet provoceren''

Tissoudali over dragen Palestijnse band: ''Ik wilde niet provoceren''

13-11-2023 08:35 Laatste update: 08:38
67

KAA Gent-spits Tarik Tissoudali moest na een halfuur naar de kant tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht (1-1). Dit was niet vanwege een blessure of een wissel, maar vanwege een Palestijnse band die hij droeg.

De scheidsrechter kwam naar Tissoudali toe. ''De ref zei me dat hij had gehoord dat we zo’n bandje droegen en dat we het politieke er niet bij mogen halen'', vertelde Tissoudali aan Gazet van Antwerpen.

Tissoudali had in zijn ogen goede intenties met het dragen van de band. ''Dit was een positieve boodschap en ik wilde echt niet provoceren. Iedereen hoopt toch gewoon op een staakt-het-vuren en dat een land vrij kan leven'', zei Tissoudali.

Hij lichtte zijn beweegredenen toe om de band te dragen. ''Ik ben gewoon tegen oorlog en massamoord maar voor vrijheid en ieder land verdient dat'', aldus Tissoudali.

De spits speelde dit seizoen in de Jupiler Pro League 13 wedstrijden voor KAA Gent, waarin hij 3 keer scoorde en 2 assists gaf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.