Vandereycken: 'Delaney had wel drie keer geel moeten krijgen'

Vandereycken: 'Delaney had wel drie keer geel moeten krijgen'

13-11-2023 07:55 Laatste update: 08:06
35

De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KAA Gent eindigde in een gelijkspel (1-1). René Vandereycken, die de match bekeek, merkte op dat Thomas Delaney van Anderlecht meerdere malen fouten maakte maar toch ontsnapte aan verdere sancties dan geel. De voormalig middenvelder van beide ploegen lichtte zijn mening toe.

Vandereycken vond dat Delaney geluk had. 'Delaney van Anderlecht mocht wel van geluk spreken. Niet dat hij doodschoppen uitdeelde, maar hij had wel drie gele kaarten moeten krijgen - al kan dat natuurlijk niet', schreef Vandereycken in het Het Nieuwsblad.

Desondanks begreep Vandereycken niet waarom een ervaren speler als Delaney dergelijke risico's nam. 'Ik begrijp niet goed hoe zo’n ervaren speler nog zo’n tackles inzet terwijl hij al geel heeft. Hij zal absoluut overtuigd zijn geweest dat hij de bal zou spelen, maar kwam toch te laat', aldus Vanderecyken.

Delaney heeft tot nu toe zes wedstrijden voor Anderlecht gespeeld in dit seizoen van de Jupiler Pro League. Zijn beperktere speeltijd is te wijten aan een sleutelbeenbreuk die hem meerdere wedstrijden aan de kant hield.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.