'Charleroi-'fans' over de schreef, agent afgevoerd en waterkanon ingezet'

'Charleroi-'fans' over de schreef, agent afgevoerd en waterkanon ingezet'

12-11-2023 13:14
4

Zaterdag won KV Mechelen met 1-0 van Sporting Charleroi. Enkele bezoekende fans hadden het blijkbaar moeilijk met de nederlaag en maakte amok. De politie moest ingrijpen met onder meer het waterkanon. Een agent werd afgevoerd.

Tijdens de match viel het aantal personen met een bivakmuts en/of pyrotechnisch materiaal al op in het vak van Charleroi. Na het duel werd de sfeer nog grimmiger. Volgens Het Nieuwsblad gooiden de 'fans' onder meer bierflesjes naar de politie.

"Een politieman raakte hierbij gewond en werd met een hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis", stelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van politiezone Rivierenland. "De sproeiwagen moest ingezet worden om de supporters terug te drijven in de bezoekerszone waar de bussen geparkeerd stonden."

Na een tijdje keerde de rust terug in Mechelen. Onder begeleiding van de politie keerden de bussen van de bezoekers terug richting Charleroi.

Door de zege van Mechelen springt Malinwa in de stand over Charleroi. Mechelen staat nu op de elfde plaats met vijftien punten. Charleroi staat voorlopig na veertien speeldagen op de dertiende plaats met dertien punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.