Arsenal wint via Trossard van Burnley en Kompany, gaan Spurs voorbij in PL

Arsenal wint via Trossard van Burnley en Kompany, gaan Spurs voorbij in PL

11-11-2023 18:13

Arsenal heeft zaterdag in eigen huis gewonnen van Burnley: 3-1. The Gunners moesten alles uit de kast halen - en eindigden met tien man - om de ploeg van Vincent Kompany te verslaan.

Burnley moest het in Noord-Londen voor het eerst stellen zonder spits Lyle Foster. De aanvaller kondigde eerder deze week aan tijdelijk te stoppen met profvoetbal om zijn mentale problemen op te lossen. Zonder Foster hielden de bezoekers in de eerste helft knap stand. Vlak voor het rustsignaal maakte Rode Duivel Leandro Trossard dan toch de bevrijdende openingstreffer voor Arsenal. Trossard gooide alles in de strijd om de bal nog binnen te knikken, hierdoor botste de aanvaller vol tegen de paal. Gelukkig kon Trossard wel gewoon weer verder spelen.

In de tweede helft begon Burnley sterk. De ploeg maakte brutaal gelijk en legde de druk bij Arsenal. The Gunners lagen niet wakker van de 1-1 en reageerden drie minuten later via William Saliba. Toen Oleksandr Zinchenko een kwartier voor tijd de 3-1 maakte, zat de wedstrijd in het slot. Arsenal maakte het zichzelf nog moeilijk, toen Fábio Vieira een directe rode kaart kreeg.

Arsenal kwam echter niet meer in gevaar en dus blijven de drie punten in het Emirates Stadium. De ploeg van Mikel Arteta klimt op de ranglijst over aartsrivaal Tottenham Hotspur heen en komt in puntenaantal gelijk met koploper Manchester City. Burnley en Kompany blijven steken op de negentiende plaats in de Premier League met vier punten. 

Overige uitslag:
Crystal Palace - Everton 2-3