AC Milan geeft comfortabele voorsprong in slotfase uit handen tegen Lecce

11-11-2023 17:17

AC Milan heeft zaterdagmiddag duur puntenverlies geleden. I Rossoneri hadden lang een comfortabele voorsprong tegen US Lecce, maar gaven deze in een krankzinnige slotfase uit handen: 2-2.

Milan won afgelopen week in de Champions League van Paris Saint-Germain (2-1) en was dus met veel vertrouwen afgereisd naar Lecce. AC Milan nam direct het initiatief op bezoek bij Lecce. In minuut 28 werd het veldoverwicht omgezet in een voorsprong. Na een mooie combinatie over links kon Olivier Giroud de bal binnenlopen.

Niet veel later verdubbelde Milan de marge. Tijjani Reijnders ontving de bal op het middenveld en kon de hele helft van Lecce oversteken zonder aangepakt te worden. De Oranje-international drukte zelf af en tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt in dienst van Milan. De drie punten zaten al zo goed als in de tas, toen Lecce 25 minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte.

Daar bleef het niet bij, want vier minuten later lag de 2-2 achter Milan-doelman Mike Maignan. In de blessuretijd kreeg Giroud zijn tweede gele kaart voor protesteren, waarna het nóg gekker werd. Lecce-speler Roberto Piccoli haalde van een meter of 35 uit en verschalkte Maignan. Het magistrale doelpunt werd echter afgekeurd, omdat er een overtreding aan voorafging.

Milan kwam goed weg en verlaat Lecce met één punt. De achterstand van Milan op koploper Internazionale bedraagt vijf punten. Het gat tot nummer twee Juventus is drie punten.