Royal Antwerp FC haalt uit tegen Standard en zet een recordoverwinning neer

11-11-2023 17:55 Laatste update: 18:23
28

Royal Antwerp FC heeft uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League, Standard werd met 6-0 verslagen op De Bosuil. Dit is de ruimste zege ooit van Antwerp op Standard. De doelpunten bij The Great Old werden gemaakt door Vincent Janssen tweemaal, eenmaal Jurgen EkkelenkampArbnor Muja, George Ilenikhena en Michel Ange Balikwisha.

In de veertiende speelronde van de Jupiler Pro League ging Standard op bezoek bij Royal Antwerp FC. The Great Old schoot uit de startblokken en wist al na vier minuten het net te vinden. Vincent Janssen knalde fraai raak vanuit de draai 1-0.

In de volgende fase liet Antwerp de bal aan Standard, maar het was opnieuw Antwerp dat het net vond. Zinho Vanheusden blokkeerde een schot van Michel Ange Balikwisha met zijn arm, de VAR bevestigde en Janssen schoof na 15 minuten de 2-0 binnen.

In het volgende kwartier geloofde Antwerp het wel, De Rouches mochten het laten zien, maar konden weinig grote kansen bewerkstelligen. Antwerp voetbalde zich vervolgens naar de derde kans en ook deze was direct raak. In de 33e minuut kon Jurgen Ekkelenkamp raak prikken namens The Great Old.

Nog voor de rust was het eigenlijk al over en uit voor Standard. In de 41e minuut tilde Arbnor Muja de stand naar 4-0 voor de thuisploeg. Standard dacht dat Muja buitenspel stond, maar hij kon moederziel alleen afronden.

In de tweede helft kwam Standard pittiger uit de kleedkamer, het was duidelijk te zien dat hoofdtrainer Carl Hoefkens flink te keer was gegaan in de kleedkamer. Bij Antwerp was het tegenovergestelde zichtbaar, Antwerp leek een stuk minder gretig.

Vanaf de tweede fase van de tweede helft begon Antwerp weer wat meer drang naar het doel van Standard te maken. De 5-0 hing in de lucht en deze kwam er ook. In de 74e minuut was het de ingevallen George Ilenikhena die wist te scoren. Een grote fout van Alzate zorgde ervoor dat Ilenikhena de bal in het doel kon kaatsen.

In de 87e minuut maakt Balikwisha uiteindelijk de middag van Standard nog een tikkeltje erger. De aanvaller zette de 6-0 voor Antwerp op het bord en zorgde er zo voor dat Antwerp de ruimste zege ooit boekte op Standard. Een mooie aanval van Antwerp werd binnengegleden door Balikwisha.