Bondsparket onderzoekt racistische uitlatingen tijdens Antwerp – KRC Genk

Bondsparket onderzoekt racistische uitlatingen tijdens Antwerp – KRC Genk

10-11-2023 20:10
41

Het Bondsparket van de KBVB heeft eerder deze week een klacht ontvangen betreffende de partij tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk (3-2). In de wedstrijd werden volgens een anonieme scheidsrechter Genk-spelers Joseph Paintsil, Bilal El Khannouss en Carlos Cuesta racistisch bejegend.

Tijdens die wedstrijd zat een anonieme scheidsrechter tussen de Antwerp-fans, waarin hij heel wat racistische verwensingen te horen. De scheidsrechter, die louter als toeschouwer kwam kijken, hoorde onder andere oerwoudgeluiden wanneer Paintsil aan de bal kwam, terwijl Khannouss ("vuile makak") en Cuesta ("achterlijke neger") werden uitgescholden.

De scheidsrechter in kwestie heeft een klacht ingediend, die nu wordt onderzocht door het Bondsparket. "Het is belangrijk dat getuigen steeds melding van zulke incidenten doen, met de nodige details zodat deze goed onderzocht kunnen worden", zegt woordvoerder Stijn Van Bever aan Het Laatste Nieuws.

Antwerp is naar verluidt niet op de hoogte van een klacht, maar Genk werd wel geïnformeerd. “Dit is betreurenswaardig”, klonk het in een reactie. “Geen enkele actie of gebeurtenis verantwoordt zo’n uitlatingen. Niet in het voetbal, niet daarbuiten. We hopen dat het bondsparket deze zaak grondig onderzoekt.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.