OFFICIEEL: Genk breekt het contract van beloftevolle Al Mazyani open

OFFICIEEL: Genk breekt het contract van beloftevolle Al Mazyani open

10-11-2023 16:15 Laatste update: 15:45
1

KRC Genk heeft een sterkhouder uit haar belofteploeg langer aan zich gebonden. Faissal Al Mazyani heeft zijn krabbel gezet onder een verlengd contract. De verdediger wacht nog op zijn doorbraak bij het A-elftal, maar is wel een vaste waarde bij Jong Genk.

Genk kondigt het contractnieuws aan via een berichtje op de eigen website. Al Mazyani ligt nu tot medio 2025 vast bij de Limburgers. Als hij die verbintenis uit doet, zal de jeugdinternational tien jaar voor Genk gevoetbald hebben. In 2015 stapte hij over vanuit de jeugdreeksen van Waasland-Beveren. Geleidelijk aan heeft Al Mazyani zich opgewerkt binnen de club.

Bij Jong Genk speelt hij een centrale rol als linksvoetige mandekker. Mede dankzij hem schoot het belofte-elftal uitstekend uit de startblokken in de Challenger Pro League. Na vier opeenvolgende nederlagen is het nu wel weggezakt. Met elf punten staat Jong Genk nog nét boven de rode streep. Al Mazyani deed verder al ervaring op in de UEFA Youth League. Op 1 oktober maakte hij zijn allereerste profdoelpunt op het veld van FCV Dender.