OFFICIEEL: Brighton weet goudhaantje langer aan zich te binden

OFFICIEEL: Brighton weet goudhaantje langer aan zich te binden

10-11-2023 11:45

Evan Ferguson heeft zijn contract bij Brighton and Hove Albion laten verlengen een dag na de zege in de Europa League tegen Ajax. De negentienjarige spits is aan een opmars bezig in de Engelse competitie en dat is ook de gehele top van de Premier League niet ontgaan. Ferguson tekent nu echter tot 2029 bij The Seagulls.

Onder andere Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur waren erg gecharmeerd door de negentienjarige Ier. Toch blijft hij dus nog langere tijd bij Brighton. In de zege op Ajax donderdagavond mocht Ferguson invallen, maar kwam hij niet tot scoren. In de Premier League maakte de spits dit seizoen al vijf goals in elf wedstrijden. Vorig seizoen scoorde Ferguson op achttienjarige leeftijd al zestien goals in 34 officiële wedstrijden.

Trainer Roberto de Zerbi is dan ook dolgelukkig met de verlenging van Ferguson. "Hij verdient dit nieuwe contract en hij heeft een geweldige toekomst voor zich." Ook technisch directeur David Weir is in zijn nopjes. "Hij is een briljant en jong talent en we zijn heel blij voor hem. Hij heeft laten zien wat hij kan voor zijn club en voor zijn land. We kijken er naar uit om het seizoen af te maken met Ferguson in de punt van de aanval."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.