Avenatti over De Boeck: Bij zijn terugkeer dacht ik 'Wat wordt dit nu weer?'

Avenatti over De Boeck: "Bij zijn terugkeer dacht ik 'Wat wordt dit nu weer?'"

10-11-2023 11:11 Laatste update: 11:28
1

Felipe Avenatti speelde in 2018 al eens voor KV Kortrijk, maar al snel botste het met toenmalig coach Glen De Boeck. Pas nadat De Boeck vertrok begon Avenatti te renderen voor De Kerels. Nu De Boeck opnieuw trainer is geworden, was het oorpsronkelijk even slikken voor de spits. Hij reageert op de relatie met zijn coach en op het gebrek aan doelpunten dit seizoen.

Avenatti geeft toe dat hij even moest slikken wanneer De Boeck anderhalve maand geleden werd voorgesteld bij Kortrijk. "Ik geef toe dat ik even bang was. Ik zat niet in de selectie tegen Cercle en dacht 'Wat wordt dit nu weer?'. Een paar dagen later hadden we een goed en verhelderend gesprek en nu weten we perfect wat we aan mekaar hebben", klinkt het bij Avenatti in Het Nieuwsblad.

Volgens Avenatti is hij niet meer de speler die hij zes jaar geleden was. "Ik heb kunnen uitleggen dat ik veranderd ben in vergelijking met 2018. Ik ben nu ouder en rijper en sta meer open voor wat de coach van mij verlangt", voegt de spits toe.

Het enige wat op dit moment ontbreekt voor de Uruguayaan zijn doelpunten. Avenatti kwam nog maar twee keer tot scoren in elf duels in de Jupiler Pro League. "Daar zit ik toch wel mee. De kansen zijn er en dat is ook al iets, maar het laatste schot moet gewoon beter. Ik werk er aan en ben ervan overtuigd dat het komt. Vorig seizoen vlogen de ballen ook pas in de tweede ronde goed binnen", besluit Avenatti.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.