'De Gea voert vijf maanden na United-vertrek gesprekken in Spanje

'De Gea voert vijf maanden na United-vertrek gesprekken in Spanje

10-11-2023 10:51
2

De kans is groot dat de transfervrije David de Gea weer aan de slag gaat in Spanje. De doelman die afgelopen zomer zijn contract niet verlengde bij Manchester United, voert nu gesprekken met Real Betis. Volgens het lokale medium Estadio Deportivo gaan de gesprekken de goede kant op.

Vijf maanden na zijn vertrek bij Manchester United lijkt het erop dat De Gea dus toch weer aan de slag kan. Real Betis wil met de doelman dezelfde weg inslaan, als de club deed met Isco. De Spaanse middenvelder kreeg een contract tot de zomer van 2024, met mogelijkheden tot extra jaren bij tevredenheid van beide kanten. De Gea is nu in gesprek met Betis over eenzelfde constructie.

De Gea vertrok in 2011 van Atlético Madrid naar Manchester United en speelde in totaal 545 duels voor de Engelse club. Zijn contract werd afgelopen zomer niet verlengd, al had hij de mogelijkheid om te blijven aan mindere voorwaarden. Daar had De Gea echter geen oren naar. Real Betis staat op dit moment zesde in de Spaanse competitie en is ook nog actief in Europa. Isco is op dit moment dé grote smaakmaker en werd al 8 keer uitgeroepen tot 'Man of the match' in 12 duels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.