Vandenbempt: 'Club Brugge speelt na 5 maanden nog altijd geen herkenbaar voetbal'

Vandenbempt: 'Club Brugge speelt na 5 maanden nog altijd geen herkenbaar voetbal'

10-11-2023 09:40
26

Club Brugge won gisteren in eigen huis met 2-0 van FC Lugano. Daardoor is Club nu geplaatst voor de volgende ronde en mag het team van Ronny Deila overwinteren. Peter Vandenbempt heeft echter kanttekeningen.

Vandenbempt ziet dat Club Brugge het moet hebben van individuele kwaliteiten. 'Dat zijn elftal na dik vijf maanden nog altijd geen herkenbaar voetbal speelt, steevast dezelfde fouten maakt en afhankelijk blijft van de flitsen van Skov Olsen of het rendement van Vanaken is een grote zorg', schreef de analist in Het Nieuwsblad.

De kwaliteit van Deila zou vooral de mensgerichte aanpak zijn. 'Zijn gewezen assistent zegt dat Deila denkt als een speler, dat hij hun hoofden niet wil volproppen met richtlijnen en zijn kwaliteiten vooral op het mentale vlak liggen', pende Vandenbempt.

De analist weet niet of de kwaliteit genoeg is om Club Brugge weer in het zadel te helpen. 'De (nabije) toekomst zal uitwijzen of dat volstaat om Club Brugge gauw weer tussen de mensen te brengen. Want vandaag is de evaluatie van de coach simpelweg een onvoldoende, terwijl alle waarnemers het net een goeie keuze vonden', sloot Vandenbempt af.

Club Brugge presteert naar behoren in Europa, maar laat het tot dusver in de Jupiler Pro League nog afweten. Daar staat Club op een 7e plek met 19 punten uit 13 matchen.