Schmeichel: ''Dolberg is een vreselijke spits om tegen te spelen op de training''

Schmeichel: ''Dolberg is een vreselijke spits om tegen te spelen op de training''

10-11-2023 07:35
3

RSC Anderlecht haalde deze zomer grote namen binnen, waaronder Kasper Schmeichel. De sluitpost van Paars-wit staat daardoor dagelijks op de training tegenover naamgenoot Kasper Dolberg. Schmeichel vertelde over die ervaring en over de kwaliteiten van de spits.

Schmeichel heeft een hoge pet op van Dolberg. ''Of hij te vergelijken valt met Jamie Vardy of Harry Kane? Wel, qua potentieel zeker wel.'', vertelde Schmeichel aan Het Nieuwsblad.

De keeper vertelde wat de kwaliteiten zijn van zijn landgenoot. ''Dolberg heeft kracht, snelheid, spelinzicht en lijkt altijd op de juiste plaats te staan. Op training is hij een vreselijke spits om tegen te spelen'', zei Schmeichel.

De terugkerende vorm van Dolberg kan soms ook confronterend zijn voor de doelman. ''Dat betekent niet dat Kasper me voortdurend verschalkt - komaan, zeg - maar hij laat de wereld stilaan weer zien wat hij kan'', aldus Schmeichel.

Dolberg wist in 12 Jupiler Pro League-matchen 8 maal het doel te treffen. Ook leverde de spits een assist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.