Zwitserse media over Club Brugge: 'De Belgen lijken geen onmogelijke tegenstander'

Zwitserse media over Club Brugge: 'De Belgen lijken geen onmogelijke tegenstander'

09-11-2023 11:00
7

Club Brugge strijdt op donderdagavond tegen FC Lugano in de Conference League. De vorige match tussen Club Brugge en de Zwitserse ploeg eindigde in een 1-3 overwinning voor het team van trainer Ronny Deila. VoetbalPrimeur.be ging op zoek naar wat de Zwitserse media te melden hadden over de aankomende match en over Club Brugge.

Eenzijdige match
Bluewin zag twee weken geleden een eenzijdige match. 'De heenwedstrijd van twee weken geleden bracht niet het gewenste resultaat voor Lugano. De uitslag was 1-3 aan het einde van een behoorlijk eenzijdige wedstrijd. Lugano moest de voorsprong in de ranglijst afstaan aan de groepsfavorieten uit België. En ook de Noren van Bodö/Glimt haalden door hun betere doelsaldo de ploeg van coach Mattia Croci-Torti in', vatte Bluewin de match en de consequenties samen.

Winst niet onmogelijk
Toch acht Tio een overwinning niet onmogelijk. 'Zevende in het kampioenschap en met slechts één overwinning in de laatste zes speeldagen lijken de Belgen geen onmogelijke tegenstander voor FC Lugano, die op hun beurt met meer twijfels dan zekerheden het veld in het Jan Breydelstadion zullen betreden', aldus Tio.

Gehavend Lugano
Lugano heeft echter te kampen met een flinke blessurebank. Blick belichtte de afwezigen bij Lugano en dat zijn er heel wat. 'Terwijl de traditionele Belgische club met de best mogelijke ploeg concurreert, wordt de lijst met blessures van Lugano steeds langer. Ignacio Aliseda, Zan Celar, Mattia Bottani, Shkelqim Vladi, Milton Valenzuela en Anto Grgic zijn allemaal uitgeschakeld. Daarbij komt nog de afwezigheid van Hicham Mahou, die na een periode van blessures weer fit is maar niet op de UEFA-lijst staat', schreef Blick.

Belangrijke punten
Croci-Torti belichtte ook de belangen van de ploegen in aanloop naar de match. ''Er liggen kostbare punten voor het oprapen, als Brugge wint, kwalificeren ze zich, maar uiteraard hebben wij de punten ook nodig. De dynamiek van de wedstrijd zal ook afhangen van wat er gebeurt tussen Besiktas en Bodo/Glimt, die voor ons zullen spelen'', zei Croci-Torti volgens RSI.

Wisselvallige prestaties
De coach van Lugano ziet Club Brugge kwakkelen in de Jupiler Pro League. ''Op dit moment hebben we wat problemen in de competitie, maar hetzelfde kan gezegd worden van Brugge, dat een team is dat gebouwd is om te winnen, maar zevende staat op de ranglijst. Misschien is hun vertrouwen nog niet maximaal en zullen we proberen daar voordeel uit te halen. Zondag kregen ze twee doelpunten tegen van onze ex-speler Mohamed Amoura, wie weet is dat een goed voorteken'', vertelde Croci-Torti over Amoura van Union SG, die afgelopen seizoen nog bij FC Lugano speelde.

Aanvallend Club Brugge
Ook benoemde de trainer sterke punten van Club Brugge en hoe Lugano daarop in wil spelen. ''Ze houden ervan om veel aan te vallen en minder te verdedigen, dus we zullen proberen snel van start te gaan en de bal niet te veel naar voren te gooien, omdat we op dit moment aanvallers missen met structuur en grootte voor dit soort spel'', zei de trainer van FC Lugano.

Croci-Torti heeft er zin in
Hoewel Lugano met een gehavende selectie moest afreizen, kijkt trainer Croci-Torti uit naar de sfeer in het Jan Breydelstadion. ''Dit stadion ademt geschiedenis, alleen al als je ernaar kijkt, krijg je zin om te spelen, jezelf in de modder te gooien in de regen. Hier drie punten pakken zou een prestatie zijn, maar ik zou het geen wonder noemen'', aldus Croci-Torti.

Wedstrijddetails
De wedstrijd tussen Club Brugge en FC Lugano in de Conference League staat gepland op donderdagavond om 21:00 uur in het Jan Breydelstadion. Het belooft een spannende match te worden waarbij Club Brugge, ondanks recente wisselvallige prestaties, hoopt hun goede reeks in de Europa Conference League voort te zetten, terwijl FC Lugano, zelfs met een gehavende selectie, vastberaden is om een sterk resultaat neer te zetten.