KRC Genk greep toch naast Onuachu: De duurste transfer uit onze geschiedenis

KRC Genk greep toch naast Onuachu: "De duurste transfer uit onze geschiedenis"

09-11-2023 09:31
1

KRC Genk zocht deze zomer serieus naar een nieuwe spits en was bereid om flink wat te investeren. Het trok uiteindelijk Andi Zeqiri van Brighton & Hove Albion aan, maar dacht ook lange tijd aan een terugkeer van Paul Onuachu. Zover kwam het niet en Dimitri De Condé legt nu uit waarom.

Onuachu was lange tijd zelfs eerste keuze van Genk en was ook al even terug in ons land om de transfer af te ronden. Die deal raakte echter niet rond en daar is volgens Head of Football De Condé een goede reden voor.

Bij Southampton wilde men Onuachu namelijk niet zomaar laten gaan. Aanvankelijk leek er een ruildeal met Joseph Paintsil en Onuachu te gaan gebeuren, maar de Ghanees wilde dat niet. "Er waren prijsafspraken gemaakt in verband met de ruil Paintsil-Onuachu. Zoals gezegd: Joseph zijn hart lag in Genk. Ik ging hem zeker niet dwingen om te vertrekken", geeft De Condé aan in Het Laatste Nieuws.

Toch leek de deal daarop nog in orde te komen. Genk wilde alvast bijzonder ver gaan voor zijn komst. "Soit, we waren bereid om het afgeklopte bedrag voor Paul op tafel te leggen. Het zou de duurste inkomende transfer uit de geschiedenis van Genk zijn. Alles leek in orde, maar op 24 uur tijd veranderde alles", geeft De Condé nog mee.

Southampton veranderde de voorwaarden vanuit het niets en wilde ook Aziz Ouattara nog naar Valenciennes (dat eigendom is van Southampton) zien trekken. "Het werd plots maal twee en Aziz die naar Frankrijk moest vertrekken. Toen hebben we gezegd: no way", aldus De Condé.