OFFICIEEL: KV Mechelen hoopt het tij te keren met terugkeer van Hasi

OFFICIEEL: KV Mechelen hoopt het tij te keren met terugkeer van Hasi

08-11-2023 14:23 Laatste update: 14:33
16

KV Mechelen gaat in zee met Besnik Hasi. De gewezen trainer van RSC Anderlecht moet de neerwaartse trend bij De Kakkers ombuigen. Hij volgt Steven Defour op, die afgelopen week ontslagen werd.

Via haar officiële kanalen heeft Mechelen de komst van Hasi bevestigd. In eerste instantie heeft hij een contract tot aan het einde van dit seizoen getekend. In tegenstelling tot vele andere trainers tegenwoordig, neemt de nieuwkomer geen assistenten van zichzelf mee. Frederik Vanderbiest, Gunther Vanhandenhoven en de andere stafleden kunnen dan ook op beide oren slapen.

Vanderbiest zal de komende dagen nog (de voorbereiding op) de wedstrijd met Sporting Charleroi voor zijn rekening nemen. Die vindt zaterdagavond plaats. Pas vanaf zondag zal Hasi zich echter op zijn nieuwe job storten. In tussentijd probeert hij wel al kennis te maken met de spelers en de club.

Ondanks zijn Albanese nationaliteit kent Hasi ons land als zijn binnenzak. Dat vormde voor KV Mechelen ook een belangrijk pluspunt. Als speler streek hij in 1994 neer bij KRC Genk, waarna hij ruim twintig jaar in onze contreien actief was. Zijn spelerscarrière leidde hem nog langs RSC Anderlecht, Sporting Lokeren en Cercle Brugge. Vooral bij Anderlecht beleefde de centrale middenvelder grote successen. In de hoofdstad zette hij ook zijn eerste stapje in het trainersvak. Hasi was tussen 2008 en 2014 assistent, waarna hij een kleine twee jaar lang zelf het stokje mocht overnemen. In 2014 loodste hij Anderlecht naar een titel en een Supercup.