Charleroi mag pechvogel Nkuba opnieuw verwelkomen op training

Charleroi mag pechvogel Nkuba opnieuw verwelkomen op training

08-11-2023 13:16 Laatste update: 13:25

Sporting Charleroi heeft deze week heugelijk nieuws te melden. Sterkhouder Ken Nkuba heeft zich weer gemeld op het trainingsveld. Door een stevige knieblessure kwam de Belgische belofte-international dit seizoen nog geen minuut in actie.

Nkuba kroonde zich op de valreep van de vorige campagne nog tot één van de pechvogels bij uitstek. Met Charleroi had hij er net een sterk jaar opzitten, maar uitgerekend in een aflsuitend oefenduel tegen RFC Liège sloeg het noodlot toe. De rechterflankspeler viel uit met een letsel aan de knie. Nader onderzoek bracht aan het licht dat zijn meniscus (gedeeltelijk) gescheurd was.

Daarop stond Nkuba voor een maandenlang herstel. Dat proces is nu zo goed als afgerond. Charleroi deelde via haar sociale media beelden van Nkuba op het trainingsveld. Wanneer zijn eerste wedstrijdminuten mogelijk zijn, is nog even afwachten, maar dat moment komt erg dichtbij. Met hem krijgt Felice Mazzu er een belangrijke troef bij. Afgelopen seizoen verrichte Nkuba niet alleen verdedigend werk, maar was hij ook goed voor vier doelpunten en vijf assists.