Portugese media: 'Rode kaart Ekkelenkamp keerpunt van duel met Antwerp'

08-11-2023 10:30 Laatste update: 19:55
17

Royal Antwerp FC is nog steeds op zoek naar de eerste Champions League-punten. De ploeg van Mark van Bommel verloor met 2-0 op bezoek bij FC Porto. VoetbalPrimeur.be doorzocht de Portugese media om te zien wat zij zeiden over de wedstrijd en over The Great Old.

Dieptepunt voor Ekkelenkamp, mijlpaal voor Pepe
Futebol 365 vatte de match samen en benadrukte enkele belangrijke momenten in het duel. 'FC Porto toonde zijn kracht in de Champions League met een overtuigende overwinning op Antwerp. De Braziliaan Evanilson opende in de 32ste minuut de score door een penalty te benutten. Later schreef Pepe geschiedenis door te scoren in de 91ste minuut; hij werd daarmee de oudste speler die een doelpunt maakte in de Champions League. De wedstrijd kende een keerpunt toen Antwerp-speler Jurgen Ekkelenkamp in de 52ste minuut van het veld werd gestuurd, waardoor zijn team met een man minder kwam te staan. Met deze zege behaalde FC Porto negen punten, evenveel als koploper FC Barcelona, en drie punten voorsprong op Shakhtar Donetsk. Aan de andere kant staat Antwerp, dat nog puntloos is, buiten de strijd om toegang tot de achtste finales', aldus Futebol 365.

Keerpunt van de match
Record bracht naar voren dat de rode kaart aan Antwerpse zijde voor extra uitdaging zorgde. 'Mark van Bommel erkende dat het feit dat Antwerp sinds de 52ste minuut met een man minder speelde, na de rode kaart van Ekkelenkamp, de taak van zijn ploeg bij Dragão bemoeilijkte, waar ze met 2-0 verloren van FC Porto', schreef Record. "We hebben laten zien dat we weten hoe we moeten spelen. We hadden discipline in balbezit en een aantal goede momenten. Maar we maakten ook fouten, we gaven een penalty weg aan het einde van de eerste helft en toen kregen we een rode kaart die ons in de problemen bracht. We hebben gedaan wat we konden met 10 spelers, we hebben zelfs een mooie kans weten te creëren, maar kort daarna stonden we met 2-0 achter", noteerde Record uit de mond van Van Bommel.

Antwerp kwam bijna op gelijke hoogte
Ondanks de overwinning, onderstreepte Conceição de noodzaak voor verbetering binnen zijn team. Antwerp kwam door een fout aan Portugese kant bijna op gelijke hoogte. ''Dat mag natuurlijk niet gebeuren op het hoogste niveau. In de beste clubcompetitie ter wereld is elk detail belangrijk. We deden het goed met druk zetten, waardoor de tegenstander gedwongen werd directer te spelen, maar onze dynamiek in balbezit was niet de beste. De wedstrijd was onder controle, we creëerden kansen om doelpunten te maken en een tegendoelpunt zou uiteindelijk een straf voor het team betekenen'', aldus trainer Sergio Conceição volgens Mais Futebol.

Zware dobber aan Antwerp
De wedstrijd was zeker geen gemakkelijke in de ogen van de trainer van Porto. Conceição erkende dat het een zware match was. ''Het is altijd moeilijk tegenover de Belgische kampioen. Op nationaal teamniveau staat België waar het staat, het presteert zoals het presteert... we zitten in de grootste clubcompetitie ter wereld, de wedstrijden zijn allemaal moeilijk'', zei Conceição volgens Noticias AO Minuto.

In Brugge ook in de problemen
Ook Record zag Porto worstelen en goed wegkomen. 'Aan het einde van de wedstrijd was Sérgio Conceição tevreden met de overwinning op het Belgische team, ondanks dat het team voorin opnieuw enige ineffectiviteit toonde', schreef Record. ''Vorig jaar hadden we met Brugge ook problemen, we zitten in de grootste clubcompetitie ter wereld en elke wedstrijd is moeilijk. Ik vond dat de spelers in de eerste helft respecteerden wat wij met deze match wilden bereiken. Met en zonder bal ging het prima. In de tweede helft, na de rode kaart, was het volkomen normaal dat Antwerp zich terugtrok, maar we gingen door met hetzelfde ongeduld en het missen van kansen. Muja miste de gelijkmaker in de 88ste minuut en vervolgens scoorden we zelf het doelpunt. De spelers moeten worden gefeliciteerd. Maar er is nog een weg te gaan, voor een team dat veel jonge spelers heeft en dat dagelijks evolueert'', vertelde Conceição volgens Record.

Porto op rozen, Antwerp nog altijd puntloos
FC Porto's overwinning op Royal Antwerp FC werd positief ontvangen in de Portugese media, die de kracht van Porto en de historische prestatie van Pepe benadrukten. De rode kaart voor Antwerp's Ekkelenkamp werd gezien als een keerpunt in de wedstrijd, die de ploeg van Mark van Bommel in een moeilijke positie bracht. Ondanks de overwinning, benadrukte Porto-coach Sergio Conceição de noodzaak van verbeteringen binnen zijn team. Royal Antwerp FC blijft zonder punten in de Champions League, terwijl Porto een sterke positie inneemt in de groepsfase.