Advocaat en Derksen hard voor Akpom (ex-STVV): Wat een verwend kind

Advocaat en Derksen hard voor Akpom (ex-STVV): "Wat een verwend kind"

07-11-2023 11:38

Zowel voormalig bondscoach Dick Advocaat als analist Johan Derksen hebben maar weinig sympathie voor Chuba Akpom. De Ajax-spits die in een niet zo ver verleden nog voor STVV speelde, liet na het duel met sc Heerenveen weten zich de afgelopen maanden niet zo gelukkig te hebben gevoeld in Amsterdam. Kinderachtig, stelt Derksen. 

Akpom kwam de eerste maanden nauwelijks aan bod bij Ajax, maar stond afgelopen week opeens in de spotlights na een treffer tegen FC Volendam én een treffer tegen Heerenveen. Na het duel met de Friezen zei hij dat hij zich alleen heeft gevoeld, dat hij woonde in een hotel en dat hij vanuit Ajax een menselijke benadering miste, iets wat hij nu wel voelt sinds de komst van trainer John van 't Schip. 

"Wat een onzin", klinkt het bij Derksen bij Vandaag Inside. Begrip voor de 28-jarige Engelsman heeft hij dan ook allesbehalve. "Wat een verwende kinderen, dat ze daarover lopen te zeiken. Ze hebben die man voor veel te veel geld gekocht. Hij klaagt steen en been. Hij moet gewoon werken voor zijn geld."

Voormalig bondscoach Dick Advocaat is het eens met Derksen. "Ik begrijp er helemaal niets van. Meneer kost 12,5 miljoen en loopt te klagen dat hij twee maanden in een hotel moet zitten. Als je naar het buitenland gaat, zit je altijd in een hotel of appartement. Dan ga je toch niet klagen? Je moet jezelf vermaken." Akpom leek met zijn uitspraken een voorzichtige sneer uit te delen aan Maurice Steijn. Volgens Advocaat treft de reeds vertrokken trainer geen blaam. "Ze verwijten Steijn, maar het is niet de taak van Steijn om naar een huis of appartement te zoeken. Omdat hij nu mag spelen, is zijn gedrag ook anders."