Portugese media: 'Antwerp 'Belgische chocolade' om pijn mee te verzachten'

Portugese media: 'Antwerp 'Belgische chocolade' om pijn mee te verzachten'

07-11-2023 11:00 Laatste update: 20:35
4

Royal Antwerp FC staat dinsdagavond tegenover FC Porto in de Champions League. Het is de vierde kans voor The Great Old om de eerste punten in het prestigieuze Europese toernooi te pakken. VoetbalPrimeur.be dook in de Portugese media om te kijken wat de Portugezen schreven over Antwerp en het duel.

Belgische chocolade
'FC Porto-Antwerp: 'Belgische chocolade' om bittere nederlaag te verzachten', kopte Noticias AO Minuto na de geleden nederlaag van FC Porto in Liga Portugal tegen Estoril Praia (0-1). Dat was de eerste thuisnederlaag van FC Porto sinds februari dit jaar.

Zelfvertrouwen over Porto
Voormalig Porto-aanvaller Ivanildo Cassamá heeft veel vertrouwen in FC Porto tegen Antwerp ondanks de nederlaag in de competitie. "FC Porto zal Antwerp verslaan, daar bestaat geen twijfel over. Het resultaat tegen Estoril (0-1) was niet alleen onverwacht, maar ook buitengewoon oneerlijk. Dat zijn de ongelukken die tijdens een seizoen gebeuren. Maar de reactie van FC Porto zal heel sterk zijn. In dat huis weet je niet hoe je moet leven met een nederlaag", noteerde Noticias AO Minuto uit de mond van Cassamá.

Broodnodige punten
De Portugese media zijn zich ervan bewust dat Antwerp de punten nodig heeft om te overwinteren in Europa. 'Antwerp arriveert zonder punten in de miljonairscompetitie bij Dragão. Om alsnog te kunnen strijden voor kwalificatie of in het ergste geval voor de derde plaats, zal de Belgische kampioen punten moeten scoren tegen de blauwwitten', schreef Sapo Desporto.

Antwerp op zoek naar vorm
Bovendien schreef Sapo Desporto over de huidige vorm van Antwerp. 'Aan de kant van Antwerp kan niet gezegd worden dat de ploeg het beste moment doormaakt. Ondanks het behalen van twee opeenvolgende overwinningen, werd het seizoen van het Belgische team gekenmerkt door onregelmatigheden, iets waardoor 'The Great Old' op de zesde plaats in het kampioenschap staat, al elf punten verwijderd van de eerste plaats. Als de zaken niet goed zijn in de competitie, is het scenario in de Champions League nog somberder. Met drie nederlagen in evenveel wedstrijden moeten de Belgische kampioenen dringend scoren om hun Europese aspiraties levend te houden', aldus Sapo Desporto.

Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen
Ook Porto-trainer Sergio Conceição deed zijn zegje voor de wedstrijd tegen Antwerp en wil niet te veel letten op het vorige treffen van de ploegen. ''Voor ons is het belangrijk dat we elke wedstrijd als een nieuwe wedstrijd zien. Wat de wedstrijd in Antwerpen betreft, dat was vroeger. Het dient als referentie, evenals de drie wedstrijden die Antwerp speelde na de onze. Morgen zal een andere wedstrijd zijn dan degene die we daar hadden, er zullen momenten zijn die vergelijkbaar zijn met die we in België hebben meegemaakt, en het is aan ons om de wedstrijd te spelen waar we willen en te winnen", vertelde Conceição volgens Sapo Desporto.

Van Bommel blijft waakzaam na nederlaag Porto
Bovendien luisterde Record naar de woorden van Mark van Bommel tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. 'Mark Van Bommel is alert op de moeilijkheden die FC Porto zou kunnen opleveren in de volgende wedstrijd voor de Champions League, aangezien de nederlaag van Porto tegen Estoril "niet zo belangrijk is"', noteerde Record.

Belangen op het spel
Al met al is het een wedstrijd met verschillende belangen. Antwerp heeft de punten nodig om nog uitzicht te houden op Europees voetbal. FC Porto kan zich dinsdagavond plaatsen voor de achtste finales van de Champions League door te winnen.

Wedstrijddetails
De wedstrijd tussen Antwerp en Porto begint op dinsdagavond om 21.00 uur en zal in het Estádio do Dragão worden gespeeld onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani.