Balikwisha voor Porto – Antwerp: “Hopelijk kan ik dat ook tonen in Europa”

Balikwisha voor Porto – Antwerp: “Hopelijk kan ik dat ook tonen in Europa”

06-11-2023 20:59

Michel-Ange Balikwisha, de aanvaller van Royal Antwerp FC, maakte indruk tegen KRC Genk. Nu staat de Champions League-match tegen FC Porto op het programma. Balikwisha blikt vooruit op de confrontatie met de Portugese grootmacht.

Balikwisha geeft aan dat wanneer het veld goed is, hij eigenlijk geen excuses heeft voor de match tussen Porto en Antwerp. “Als de kwaliteit van het veld goed is, dan zijn er geen excuses voor een spelers zoals ik. We speelden de voorbije matchen minder met de lange bal en dan amuseer ik me. Als dat het geval is, stijgt mijn niveau ook. Hopelijk kan ik dat, net als eerder in Athene (tegen AEK, red.), ook tonen in Europa”, citeert Het Laatste Nieuws Balikwisha.

Balikwisha en Antwerp moeten aanvoerder Toby Alderweireld en doelman Jean Butez missen tegen Porto. "Twee zéér belangrijke spelers voor ons, maar we hebben ook goeie vervangers. Ook zij werken elke dag hard, dus ik denk niet dat die wissels een groot verschil zullen maken. Of ik bang ben voor Porto? Absoluut niet", besluit Balikwisha.