Vandereycken: ''Anderlecht voetbalde heel slim onder de druk uit''

Vandereycken: ''Anderlecht voetbalde heel slim onder de druk uit''

06-11-2023 11:40 Laatste update: 11:57
7

RSC Anderlecht schreef weer drie punten bij op zondag. Paars-wit boekte een gemakkelijke overwinning bij Cercle Brugge (0-3). René Vandereycken was erg te spreken over de tactiek van Anderlecht-trainer Brian Riemer.

Vanderecyken zag Anderlecht goed beginnen. ''Anderlecht begon duidelijk goed voorbereid aan deze match en zoals Brian Riemer zei: zijn spelers voerden het plan ook uitstekend uit'', vertelde Vandereycken aan Het Belang van Limburg.

De analist zag een zwakke plek bij de tegenstander. ''Cercle Brugge zet altijd met twee of drie man druk op de man in balbezit en dan is het cruciaal dat je achterin geen onnodig balverlies lijdt'', zei de voormalige bondscoach van de Rode Duivels.

De tacktiek werd goed naar behoren uitgevoerd vond Vandereycken. ''Door het veld heel breed te houden met Sardella en Augustinsson en heel vaak het spel met crosspasses naar die flanken te verleggen – Debast met rechts, Vertonghen met links, maar ook de middenvelders – voetbalde Anderlecht heel slim onder die druk uit. Het heeft zich nooit laten vangen door risicovol uit te voetballen, zoals het in het verleden wél vaak deed'', aldus de ex-trainer van RSC Anderlecht, KRC Genk, RWDM, Standard en KAA Gent.

Anderlecht staat momenteel op de tweede plek in de Jupiler Pro League met 27 punten uit 13 wedstrijden.