Schoofs over ontslag Defour: “Spelers KV Mechelen niet aangestuurd op vertrek”

Schoofs over ontslag Defour: “Spelers KV Mechelen niet aangestuurd op vertrek”

06-11-2023 07:47 Laatste update: 08:54
2

Steven Defour werd ontslagen bij KV Mechelen. Momenteel neemt Fred Vanderbiest de honneurs waar en de interim-trainer pakte meteen een punt op Standard. Rob Schoofs sprak met Het Nieuwsblad over de situatie.

Schoofs was verrast na het ontslag van Defour. “Op de avond zelf was ik verrast over het ontslag van Steven. Als spelers hadden we tijdens het gesprek met de voorzitter niet aangestuurd op een breuk. We gaven wel aan dat er iets moest gebeuren, maar dat dat ook kon mét Steven. Dat heb ik ook persoonlijk met Steven besproken. Uiteindelijk heeft de voorzitter dan toch de knoop doorgehakt om de samenwerking te stoppen.”

De middenvelder heeft pijn in het hart, maar weet dat er iets moest veranderen bij Malinwa. “Zo’n trainersontslag is altijd pijnlijk. Als speler voel je je ook verantwoordelijk. Het is jammer dat we het zo ver hebben laten komen voor Steven, iemand met een hart voor de club. Maar nu moeten we naar de toekomst kijken. Hoe we beter kunnen worden als team. Dat is de enige weg.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)