Barcelona ontsnapt in absolute slotfase aan puntenverlies bij Real Sociedad

04-11-2023 23:42
2

FC Barcelona is zaterdagavond bij Real Sociedad ontsnapt aan het tweede puntenverlies op een rij. De Catalanen leken lange tijd met 0-0 gelijk te gaan spelen, totdat Ronald Araujo in de allerlaatste minuut alsnog scoorde.

Bij Barcelona keerde Robert Lewandowski na blessureleed weer terug in de basis. Frenkie de Jong is nog altijd niet fit genoeg en ontbrak dan ook in de elf van trainer Xavi. Het veldspel dat Barcelona de eerste helft op de mat legde was zeer matig. Sociedad was sterker én kreeg de betere kansen. Marc-André ter Stegen moest een aantal keer ingrijpen en zorgde daarmee voor een 0-0 ruststand.

Snakkend naar meer creativiteit besloot trainer Xavi om na rust Pedri binnen de lijnen te brengen. Hij verving Lewandowski, die een teleurstellende rentree beleefde. Ook met Pedri in de gelederen speelde Barça weinig klaar. Raphinha was in de slotfase nog dichtbij met een gevaarlijke vrije trap, maar zijn poging zeilde over de Sociedad-lat.

Het duel leek heel lang af te stevenen op een gelijkspel, tot het aanbreken van de allerlaatste seconde. Verdediger Araujo scoorde en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning in extremis. De Uruguayaan werd op zijn wenken bediend door Ilkay Gündogan, waarna hij het net vond. Door de zege komen Xavi en co. op 27 punten, vier minder dan koploper Girona.