Westerlo pakt belangrijke driepunter tegen Leuven in kelder Jupiler Pro League

04-11-2023 20:10 Laatste update: 20:13
3

OH Leuven heeft thuis met 0-2 verloren van KVC Westerlo. De Kemphanen doen hierdoor uitstekende zaken in de kelder van de Jupiler Pro League. De rode lantaarn is weer over gegeven aan KV Kortrijk. Namens Westerlo kwamen Nicolas Madsen en Serhii Sydorchuk tot scoren.

OH Leuven kreeg KVC Westerlo op bezoek. Oscar Garcia, de gloednieuwe hoofdtrainer van Leuven bekeek de match vanaf de tribune. Leuven nam gelijk het initiatief tegen Westerlo, maar dit leidde niet direct tot grote kansen.

In de 25e minuut wilde Leuven een penalty, Maziz begaf zich namens Leuven in de zestien van Westerlo, met meerdere verdedigers om zich heen. Maziz ging gretig neer, maar de VAR oordeelde dat dit geen penalty was.

De eerste helft tussen Leuven en Westerlo bleek weinig vermakelijk. Ook in het begin van de tweede helft waren er weinig kansen over en weer. Er werden wel veel gele kaarten uitgedeeld door scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui.

In de 61e minuut kreeg Westerlo plotseling een strafschop, Reynolds wilde uithalen namens De Kemphanen, maar Mendyl had een overtreding nodig om hem te stoppen. Nicolas Madsen ging achter de bal staan en bracht Westerlo op voorsprong.

In de volgende aanval van Westerlo was het opnieuw raak, Sydorchuk volleerde een afvallende bal in de verre hoek. Op fraaie wijze verdubbelde Sydorchuk de score. Het was het eerste doelpunt van Sydorchuk in dienst van Westerlo.

In de 80e minuut probeerde Leuven nog een slotoffensief op te zetten, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Door de overwinning van Westerlo geven De Kemphanen de rode lantaarn weer over aan KV Kortrijk.