RWDM en KV Kortrijk verdelen de punten in boeiende match

04-11-2023 17:56
1

Promovendus RWDM en KV Kortrijk verdelen de punten in de Jupiler Pro League. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel. Namens RWDM kwam Ilay Camara tot score, bij Kortrijk was het Sheyi Ojo.

KV Kortrijk ging op bezoek bij RWDM in de Jupiler Pro League. In de beginfase was RWDM de meest dreigende ploeg, maar Kortrijk stond gedisciplineerd te verdedigen. In de zestiende minuut was het Kortrijk dat via Sheyi Ojo op voorsprong kwam. Davies zijn poging werd afgeblokt, waarna Ojo de bal in de hoek kon schuiven.

Na het doelpunt kreeg Kortrijk meer vertrouwen, maar RWDM tekende voor de gelijkmaker. In de 24e minuut wist Ilay Camara te scoren. Ook voor RWDM was de eerste grote kans direct raak. Reine-Adelaïde verstuurde de voorzet en Camara kopte zijn eerste professionele doelpunt binnen.

Aan het eind van de eerste helft werd de wedstrijd wat ruiger, RWDM kreeg twee gele kaarten en leek dicht bij de voorsprong vlak voor de rust. De Kerels hielden stand en de ploegen gingen rusten bij een 1-1 gelijkspel.

In de tweede helft kreeg Kortrijk het erg lastig tegen RWDM. De promovendus had de wedstrijd onder controle en Kortrijk had moeite om in het spel te komen. RWDM duwde steeds meer het gaspedaal in en De Kerels konden hier weinig tegenover zetten.

Het overwicht van RWDM leidde niet tot zeer grote kansen, in de slotfase kon Kortrijk zich herpakken en voetbalde het zich naar een aantal kansen. Beide ploegen wisten in de absolute slotfase niet meer tot scoren te komen en de match eindigde in een 1-1 gelijkspel.