Geraerts doet hét opnieuw, Schalke 04 pakt volgende zege in Bundesliga 2

04-11-2023 15:43
3

Karel Geraerts, de gloednieuwe hoofdtrainer van Schalke 04, heeft zijn volgende zege te pakken in de Duitse Bundesliga 2. Schalke 04 won op bezoek bij FC Nürnberg met 1-2. Hiermee behaalde Geraerts zijn tweede overwinning in de competitie.

De match tussen FC Nürnberg en Schalke 04 ging gelijk op. Beide ploegen waren redelijk slordig in het balbezit en kwamen tot een gelijkaardig aantal kansen. In de 35e minuut was het Dominick Drexler die Schalke op voorsprong zette.

FC Nürnberg kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer, na twee minuten maakte middenvelder Florian Flick de gelijkmaker tegen Schalke. De match leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 89e minuut maakte Danny Latza de winnende treffer voor Schalke.

Door de overwinning van Schalke zijn Die Koningsblauen aan een flinke klim begonnen op de ranglijst in de Bundesliga 2. Toen Geraerts begon stond Schalke op de 18e plaats, ondertussen is Schalke geklommen naar de 14e plek.