Fans van Standard zijn eruit: Bodart troeft Alzate af als 'Speler van de Maand'

Fans van Standard zijn eruit: Bodart troeft Alzate af als 'Speler van de Maand'

04-11-2023 11:57
3

Na een bijzonder povere start lijkt Standard Luik voldoende gewapend om alsnog mee te strijden voor een plekje in de Champions' Play-Off. Ook in oktober zette het stappen voorwaarts, al volgde vorig weekend een nederlaag bij KAA Gent (3-1). De supporters hebben Arnaud Bodart nu uitgeroepen tot 'Speler van de Maand'.

Sinds de start van september maakte Standard al een mooie opwaartse beweging in de stand, met dank aan enkele laattijdige succestransfers. Ook in oktober trok het elftal van Carl Hoefkens die lijn vlotjes door, ook al werkte het de voorbije maand slechts drie officiële duels af. De toppers tegen Club Brugge (2-1) en RSC Anderlecht (3-2) vielen in het Luikse mandje, maar Gent zette de voetjes dus weer op de grond.

In die drie wedstrijden heeft Bodart het meeste indruk gemaakt. Hoewel hij geen enkele keer de nul hield, pakte de Luikenaar geregeld uit met prima reddingen. Op bezoek bij De Buffalo's keerde hij zelfs een strafschop, al mocht dat uiteindelijk niet baten. De Standard-fans hebben hun doelman nu beloond. Steven Alzate en Nathan Ngoy, die vooral in de spectaculaire ommezwaai tegen Anderlecht uitblonken, moeten tevreden zijn met zilver en brons.