Dessers over Schotse competitie: ''Vaak met schrammen en bloed naar huis''

Dessers over Schotse competitie: ''Vaak met schrammen en bloed naar huis''

04-11-2023 08:30 Laatste update: 09:00
2

De Schotse competitie staat erom bekend dat het er stevig aan toe gaat. Aanvaller Cyriel Dessers is ondertussen al een tijdje bij Rangers. De Belgische aanvaller vertelde over zijn ervaringen in Schotland.

Dessers speelde al eerder in Nederland, België (KRC Genk, KSC Lokeren, OH Leuven) en Italië. ''De Serie A is een topcompetitie, dat is een ander niveau. En qua algemeen niveau zijn ook de Belgische en de Nederlandse competitie beter dan de Schotse'', vertelde de aanvaller aan Het Nieuwsblad.

Toch verschilt de Schotse competitie sterk op één punt. ''Tegenstanders geven bij wijze van spreken hun leven op het veld om ons niet te laten scoren, dus moeten wij altijd heel diep gaan'', zei Dessers.

Dessers komt er niet altijd ongeschonden vanaf na een Schotse match. ''Net zoals in Italië ga ik hier na een wedstrijd meestal naar huis met schrammen en bloed op mijn lichaam'', aldus de spits.

Dessers mocht onlangs een landgenoot verwelkomen bij Rangers in de vorm van trainer Philippe Clement. Sinds de komst van de coach won Rangers alle drie de wedstrijden in de Scottish Premiership.