Tedesco bij Rode Duivels: “Iedereen begrijpt het als we Alderweireld oproepen”

Tedesco bij Rode Duivels: “Iedereen begrijpt het als we Alderweireld oproepen”

03-11-2023 20:50
6

Domenico Tedesco, de bondscoach van De Rode Duivels, legt uitgebreid uit of Toby Alderweireld, de aanvoerder van Royal Antwerp FC, nog een optie is voor de nationale ploeg. Tedesco vertelt hoe hij als bondscoach hiermee omgaat.

Tedesco mag Alderweireld erg graag. “Ik mag hem erg graag als speler en als persoon. Ja ik heb hem al geprobeerd te overtuigen om terug te keren bij De Rode Duivels. Maar hij legde open en eerlijk uit wat zijn beweegredenen waren om te stoppen. Voor mij was het zeer duidelijk dat ik die moest respecteren”, vertelt Tedesco voor de camera’s van RTL sports.

Tedesco vertelt verder over de mogelijkheid om Alderweireld alsnog te selecteren. “Later probeerde ik hem opnieuw te overtuigen, maar nu hebben we een team gebouwd dat door de kwalificatie is, of gaat omdat we nog een belangrijke match hebben. Natuurlijk als in april of mei blijkt dat we problemen hebben dan heb ik hem in mijn gedachte. Toby is altijd een alternatief”, aldus Tedesco.

Tedesco deelt ook dat het niet altijd even gemakkelijk is voor een bondscoach. “Voor de bondscoach is alles ingewikkeld. Je moet duidelijk communiceren, soms heb je ook de support van de belangrijkste spelers nodig. Zodat je wat meningen kan uitwisselen. Maar als het nodig is, dan begrijpt iedereen het wanneer we Alderweireld oproepen voor bijvoorbeeld het EK”, besluit Tedesco.