Skov Olsen valt erg moeilijk af te stoppen: Je zag het ook aan Bataille

Skov Olsen valt erg moeilijk af te stoppen: "Je zag het ook aan Bataille"

03-11-2023 10:45
6

Andreas Skov Olsen zette zijn kwaliteiten nogmaals in de verf op het Kiel. De aframmeling van K. Beerschot V.A. (0-6) kwam vooral ontsproten uit zijn geweldige voeten. Met twee doelpunten en twee assists was de Deen niet voor het eerst de grote man. Ook Francky Van der Elst is onder de indruk.

Tegen Beerschot bewees Skov Olsen opnieuw zijn enorme meerwaarde voor Club Brugge. Best opvallend: bij zowel zijn twee goals als zijn twee assists gebruikte hij één keer zijn linker en één keer zijn rechter. Een binnentikker, een forty-five, een weergaloos afstandsschot of een haarfijne hoekschop, zowat vanop elke plek op het veld kan Skov Olsen dodelijk zijn.

Die kwaliteit is Van der Elst eerder al opgevallen. Zijn beste voet is ongetwijfeld zijn linker, maar in nood kan Skov Olsen even goed naar rechts. "Je zag het ook aan Jelle Bataille tijdens de wedstrijd tegen Antwerp", herinnert The Fox zich in gesprek met Het Nieuwsblad. "Hij wist heel goed dat hij die binnenkant moest afschermen, maar hij deed het iets te veel, waardoor Skov Olsen makkelijk buitenom kon en kon voorzetten."

Net daarom valt de Deense aanvaller zo lastig te bespelen. Als hij niet binnendoor kan, snelt hij gewoon langs de andere kant voorbij om voor te zetten met zijn rechtervoet. "Dat kan hij óók goed. Daarom stop je hem best met twee af", adviseert Van der Elst. Benieuwd of Alexander Blessin die wijze raad in de oren knoopt. Zondag ontvangt zijn Union Saint-Gilloise namelijk het Club Brugge van Skov Olsen.