Zulte Waregem en Oostende na drie dagen weer in actie, Gano: Mentale boost

Zulte Waregem en Oostende na drie dagen weer in actie, Gano: "Mentale boost"

03-11-2023 10:32
1

Vrijdagavond staat de wedstrijd tussen SV Zulte Waregem en KV Oostende alweer op het programma in de Challenger Pro League. Beide ploegen kwamen drie dagen eerder nog in actie in de Beker van België. Zinho Gano was dinsdag matchwinnaar in de overwinning tegen Cercle Brugge. De boomlange spits blikt nu vooruit naar de wedstrijd tegen KVO.

Zowel Zulte Waregem als KV Oostende konden dinsdagavond allebei winnen van een eersteklasser uit België. "Zo zie je maar dat de Challenger Pro League niet zo zwak is", klinkt het bij Gano in Het Nieuwsblad. "Ik was andermaal de matchwinnaar, grinnikte de coach. Uiteindelijk draait het toch om een teamprestatie", zegt Gano.

Het feit dat ze nu drie dagen later alweer vol aan de bak moeten, vindt Gano niet erg. "Zo’n bekerkwalificatie tegen Cercle, dat niet toevallig op de vierde plaats staat in de Jupiler Pro League, is de beste manier om snel te herstellen. Dit geeft je als ploeg zonder twijfel een mentale boost", aldus de spits.

Zulte Waregem lijkt als leider favoriet te zijn om de drie punten thuis te houden tegen Oostende, dat voorlaatste staat. Van onderschatting is er echter geen sprake bij Gano. "Onderschat hen niet. Zij hebben ook vertrouwen getankt met hun zege in Eupen. De voorbije weken hebben ze bovendien al vaker getoond dat ze stappen gezet hebben", besluit Gano.