Puertas deelt steekje uit naar Geraerts: Nu heeft iedereen een échte kans

Puertas deelt steekje uit naar Geraerts: "Nu heeft iedereen een échte kans"

03-11-2023 09:01
3

Het gaat Union Saint-Gilloise weer geweldig voor de wind en Cameron Puertas is daar de grootste exponent van. De middenvelder blinkt haast wekelijks uit, niet in het minst met zijn vele assists. Zijn opleving is een rechtstreeks gevolg van de trainerswissel in het Dudenpark, geeft hij zelf aan.

Afgelopen zomer nam Alexander Blessin het stokje over van Karel Geraerts. Die laatste had nochtans erg veel lof gekregen voor zijn aanpak bij Union, al plaatst Puertas daar nu een kanttekening bij. "Onder Geraerts zat ik niet goed in mijn vel", doet de Zwitserse Spanjaard zijn verhaal bij RTBF. "Hij zei wel dat hij vertrouwen in me had, maar in het weekend kreeg ik telkens beperkte speeltijd." Zo mocht Puertas naar eigen zeggen enkel invallen bij een achterstand, nooit bij een voorsprong.

"Toch heb ik altijd alles gegeven om de richtlijnen uit te voeren!", verzekert hij. Puertas heeft dan ook een belangrijke levensles geleerd in die periode. Hoe het ook loopt bij je club, je mag nooit vergeten waar je vandaan komt. "Je moet altijd het hoofd rechtop houden en blijven voortwerken, om niet lager te vallen." Zelfs als je zondag nauwelijks speelt, dus ...

Koning van de bijnamen
De spelersgroep zag ook dat Puertas zijn stinkende best deed om in het elftal te geraken. Het leverde hem enkele bijnamen op. Teddy Teuma doopte hem tot 'Le Capitaine des Caves'. "Les caves, dat waren de reserven die de dag na de wedstrijd moesten trainen", legt Puertas uit. Omdat hij daar vaak bij hoorde, maar er ook wel wat bovenuit stak, bombardeerde Teuma hem tot kapitein van die bende.

Doelman Anthony Moris sprak liever over het klassement van de 'quenelles'. "Dat waren zij die elk weekend hoopten om titularis te zijn, maar het niet werden", haalt Puertas opnieuw zijn woordenboek boven. Moris had daar zelfs een soort van armband voor uitgevonden. Puertas kreeg die vaak uitgereikt. "In het begin werkte dat op mijn zenuwen, maar na een tijdje kon ik er best om lachen", kijkt hij zelf terug. Intussen is Puertas onder Blessin uitgegroeid tot een ontbetwiste basiskracht.