Ajax weet weer wat winnen is en boekt eerste overwinning in 10 duels

02-11-2023 22:02

Voor het eerst sinds 12 augustus heeft Ajax weer een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Tijdens de vuurdoop van John van 't Schip werd in de eigen Johan Cruijff ArenA donderdag gewonnen van FC Volendam. Steven Bergwijn en Chuba Akpom waren de redders in de 2-0 zege, waardoor de Amsterdammers de laatste plek overdragen aan Volendam.

Vanaf de eerste minuut liet Ajax zien waar de ploeg op uit was. De Amsterdammers wilden revanche voor de dramatische weken en gingen op zoek naar doelpunten. Ajax kreeg een ware vracht aan kansen via onder andere Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De grootste kansen passeerden de revue, maar er vielen nul goals. Voor Volendam was het voornamelijk tegenhouden.

Na rust leek het vizier wat meer op scherp, want Bergwijn zorgde dan eindelijk voor de openingsgoal. De ontlading bij de Amsterdammers in het veld, op de bank en in het stadion was enorm. Toch bleek de buit zeker nog niet binnen, want Robert Mühren kon ineens doorlopen op het Amsterdamse doel. Diant Ramaj bewees echter weer zijn waarde en versperde de vrije weg richting het doel, waardoor de stand 1-0 bleef.

Het bleef spannend tot het eind, want Volendam kreeg richting het eind steeds meer kansen. Aan het eind werden de Volendammers echt sterker, maar invaller Chuba Akpom maakte aan alle hoop uit het vissersdorp een einde. Met zijn kopbal bracht hij Ajax op 2-0 en was de zege

Door deze zege stijgt Ajax in één klap van plek achttien naar vijftien. Aanstaande zondag is sc Heerenveen de tegenstander. Volendam neemt de laatste plaats over van Ajax.