Stijnen na match Gent: ''Niet op sterkte gepakt, maar verlies door dwaling ref''

Stijnen na match Gent: ''Niet op sterkte gepakt, maar verlies door dwaling ref''

02-11-2023 07:50
35

Patro Eisden ging met 1-3 onderuit tegen KAA Gent in de Beker van Belgie. Trainer Stijn Stijnen was niet te spreken over de nederlaag. De coach had na afloop een appeltje te schillen met de arbitrage.

Stijnen wees zonder problemen een schuldige aan van de nederlaag. ''We zijn niet op sterkte gepakt, maar door een dwaling van ref Ken Vermeiren'', vertelde de T1 aan Het Belang van Limburg.

De T1 vond dat de 1-2 niet had mogen tellen. ''Aan de 1-2 ging immers een duidelijke handsbal van Tarik Tissoudali vooraf'', zei Stijnen.

Stijnen ziet een paradox in het clubvoetbal. ''Het stoort mij enorm dat clubs als de onze financieel enorm onder druk gezet worden om te professionaliseren, maar dat er dan in een belangrijk toernooi zoals de Croky Cup geen camerabijstand is voor de ref'', vertelde de trainer.

De coach heeft natuurlijk geen glazen bol. ''Natuurlijk zou het kunnen dat we dan alsnog verliezen, maar dat zullen we helaas nooit weten'', aldus Stijnen.

Na winst mag KAA Gent zich opmaken voor de wedstrijd tegen RSC Charleroi in de Jupiler Pro League van aanstaande zondag.