Standard wint zonder problemen van Harelbeke in zestiende finale van Croky Cup

01-11-2023 22:21 Laatste update: 22:21
2

Standard had weinig moeite met Harelbeke in de zestiende finale van de Croky Cup. De Rouches wonnen met 5-0 door twee doelpunten van Stipe Perica, een doelpunt van William Balikwisha, een goal van Noah Ohio en ook Renaud Emond was trefzeker.

Standard kreeg Harelbeke op bezoek in de zestiende finale van de Croky Cup. De Rouches begonnen gelijk zeer fel tegen Harelbeke en gunden de tegenstander geen moment rust. In de 9e minuut leverde dit ook de voorsprong op. Perica stond goed gepositioneerd en prikte de bal voorbij de doelman van Harelbeke.

Standard hield Harelbeke ook na het eerste doelpunt onder druk. Het verschil tussen Standard en Harelbeke was erg duidelijk te zien op het veld. Standard werd voor de rust nog een aantal keer gevaarlijk, maar wist niet meer te scoren voor het rustsignaal.

In de tweede helft leek Harelbeke iets meer vertrouwen te krijgen, maar het was Balikwisha die de stand verdubbelde voor Standard tegen Harelbeke. Balikwisha kreeg in de 52e minuut net te veel ruimte van Harelbeke en hier maakte hij dankbaar gebruik van.

Na het doelpunt van Balikwisha leek de ban gebroken. Drie minuten later maakte Perica zijn tweede en zette Standard op die manier op een 3-0 voorsprong. Het werd een frommelgoal voor de spits, maar die tellen ook gewoon.

In de 77e minuut pakte Ohio ook zijn doelpunt mee. Een diepe bal kwam op gelukkige wijze bij de spits. Ohio wist vervolgens vanuit de draai af te werken en doelman Bossut te verschalken. In de slotfase tekende Emond uiteindelijk voor de eindstand.

In de 85e minuut gleed Emond de 5-0 binnen voor Standard. Hiermee besliste de spits direct de match. Standard kende uiteindelijk erg weinig moeite met Harelbeke, het niveau verschil was de gehele match erg duidelijk.